Primul titlu de Campion European la tir cu arcul  a fost castigat pentru Romania de arcasul Eugen Patru la  Campionatul European  paralimpic de la Roma 2022!  Performanta a fost obtinuta  impreuna cu echipa de antrenori Doru Danilet (antrenor principal lot national), Stefan Albu (antrenor secund lot national), Alina Reut (psiholog sportiv)!

Eugen a castigat finala Campionatului European Paraarchery de la Roma cu scorul de 6-4 in meciul cu arcasul turc Papagan Yavuz. Felicitări lui Eugen pentru munca și determinare, felicitări intregii echipe care a contribuit la acest rezultat, care scrie istorie in tirul cu arcul romanesc: antrenorii Doru Danilet  si  Stefan Albu, psihologului Alina Reut !

Echipa Romaniei la CE Roma a fost formata din Ionut Butoi, Marcel Neagu, Sabin Soare si Monica Radu – divizia compound , Eugen Patru- divizia recurve, care au investit mult efort si timp in pregatire. Rezultatele obtinute la divizia compound masculin arata o crestere majora a nivelului echipei.

Psiholog sportiv Alina Reut: „A fost o saptamana cu muuulta,multa munca ,o saptamana cu mult efort, determinare si depasirea tuturor limitelor si barierelor! Iar rezultatul e primul AUR EUROPEAN pentru tara noastra la tir. Si dincolo de asta, este o saptamana in care am invatat despre respect, despre dorinta si pasiune pentru sport si drapel….de la oameni cu suflet de titani! Iar eu….eu raman in admiratie cu recunostinta si smerenie pentru oportunitatea de a le sta alaturi! Multumesc infinit!”